Vissza az előző oldalra

Jogi tanácsadás

Share Button

Szerződések kötését megelőzően legfontosabb a jó szakmai információ. Sok bonyodalomtól és nem utolsósorban költségtől kíméli meg magát az ember, ha szakmailag hozzáértő ügyvédhez jogi tanácsadásra bejelentkezik. Ennek elenyésző díja sokszorosan térül meg az előrelátó jogi véleményezés során.

Ugyanez igaz, ha már létrejött a számunkra nem kedvező okirat. Ezek megváltoztatása vagy a megváltoztatás bírói úton történő elérése szakmailag nem kis feladat.

Például ha egy ingatlanra a házastársak között csak egyik van tulajdonosként bejegyezve illetékmentesen bármikor bejegyezhető a másik is – tulajdonjog rendezés keretében.

Ugyanez igaz fordítva is: ha mindkét fél tulajdoni joga szerepel az ingatlan- nyilvántartásban, bármikor köthetnek a felek olyan tartalmú megállapodást, hogy csak egyikőjük legyen bejegyzett tulajdonos, például mert kifejezetten csak az egyikőjük különvagyonából vásárolták az ingatlant. Ingatlanvásárlást követően sokszor felmerülnek ún. szavatossági igények, például mert beázik a tető, nedves a fal stb.

Jogi tanácsadást követő ügyvédi írásbeli felszólítás általában megoldja az ilyen problémákat, nem kell bírósághoz fordulni. Ingatlannal kapcsolatos jogi tanácsadáshoz elengedhetetlenül szükséges az adott ingatlan aktuális tulajdoni lapja, melyet a tanácsot adó ügyvéd azonnal on-line le tud hívni .

A tanácsadás on-line is történhet, ebben az esetben a díjak átutalhatóak, ezt követően a válasz rövid időn belül  –számlával együtt –  érkezik.

Vélemény, hozzászólás?