Vissza az előző oldalra

Elesik-e a 35 év alattiak első lakásvásárlási kedvezményétől, aki korábban vásárolt egy tárolót?

Share Button

A 35 év alattinak járó illetékkedvezménnyel kapcsolatban szeretnék kérdezni. 21 éves fiatal vagyok, eddig még soha semmiféle ingatlan nem volt a nevemen. Szeretnék vásárolni egy tárolóhelyiséget.

A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ha most vennék egy tárolót, az a későbbiekben nem akadályozná meg, hogy megkapjam a 35 év alattinak járó illetékkedvezményt, ha mondjuk kb. 10 év múlva már tudnék venni egy kis 15 millió Ft alatti lakást? Valamint még azt szeretném kérdezni, hogy tároló vásárlásánál mire kell odafigyelnem, hogy ne verjenek át (tulajdonjog, stb).

A vonatkozó tulajdoni lap ismeretének hiányában általánosságban elmondható, hogy a tároló nem önálló helyrajzi számon szokott szerepelni, hanem például alapító okiratban meghatározott helyiség címszó alatt, mely a társasházi közös tulajdon része.

Ha az Ön által vásárolandó tároló önálló helyrajzi szám alatti akkor  az önállóan forgalomképes, rá érvényes szerződés köthető. Az illeték kedvezmény az első lakás szerzéshez kapcsolódik, így a tároló e körben nem releváns.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!