Vissza az előző oldalra

Hitellel terhelt ingatlan hogyan íratható adós társakról az egyik adósra?

Share Button

Volt férjemmel közös házunkat, amely hitellel terhelt, és közös adóstársak vagyunk szeretnénk az én nevemre íratni. Természetesen a hitelátvállalást is meg szeretnénk oldani. Érdeklődnék, hogy milyen teendőim vannak? Hogyan oldható meg ez a legkevesebb költséggel? Illetve milyen költségekre számíthatok?

A házastársak egymás közötti ingatlan tulajdoni jog rendezése törtéhet ajándékozással, adásvétellel, házastársi tulajdonjog-szerződés rendezéssel stb. Ilyen jellegű szerződések után a tulajdonjogot szerző félnek nem kell vagyonszerzési illetéket fizetnie.

Az Önök esetében a jogügylet érvényességéhez szükséges a jelzálog jogosult és elidegenítési és terhelési tilalom jogosult bank hozzájárulása és a bankkal fennálló kölcsönszerződés módosítása.

A tulajdonjog változást keletkeztető okiratot ügyvéd vagy közjegyző készítheti el saját díjszabása alapján. A kölcsönszerződés módosítása költségei körébe tartozik az eljáró közjegyző díja továbbá a bank járulékos költségei melyekről a bank tud felvilágosítással szolgálni.

Fontos tudni, hogy az ügy ura a bank, tehát a fent írtak nem automatikusak ahhoz banki hitelképességi vizsgálati megfelelőség és pozitív banki döntés szükséges.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!