Vissza az előző oldalra

Hogyan biztosítható az élettársak közötti vagyoni rend a jövőre nézve?

Share Button

Egy háztartásban élek párommal és párom előző kapcsolatából született gyermekével. A lakást ahol élünk idén szeretnénk felújítani és új bútorokat, berendezéseket is vásárolni.

Nem vagyunk házasok, de a jövőt közösen képzeljük el, pár év múlva közös gyermeket is vállalnánk. A kettőnk fizetéséből, ha lassan is, de meg tudnánk valósítani a felújítást és az új berendezések megvásárlását.

Félek azonban mi történik, ha ne adj isten x év múlva elválnak útjaink? Hogyan bizonyítom hogy mennyi pénzem fektettem a lakásba? Vagy ha párommal történik valami, a gyermek révén a volt kapcsolata kapja meg az otthonunkat és az általam vásárolt bútorokat.

A lakásban tulajdonrészem nincsen és nem írhatunk minden hónapban az általam adott összegről hivatalos pecséttel ellátott papírt. De akkor mit tudok tenni?

Az élettársi vagyonközösség bonyolult jellegére tekintettel javaslom, hogy ügyvéd vagy közjegyző által készített élettársi vagyonjogi megállapodásban rendezzék az Önök között fennálló vagyoni viszonyokat-a jövőre nézve is-

Vélemény, hozzászólás?