Vissza az előző oldalra

Hogyan gyorsítható a válási procedúra?

Share Button

Gyermekem válópere – lassan egy éve tart (ő nem akart válni, a felesége adta be a válókeresetet elhidegülés címen). A feleség kizárólagos jogot akar a gyermekek nevelésére, a közös tulajdonuk felét pedig készpénzben a kezébe kéri. Lakóház (iker) és nyaraló a hegyekben – nem lehet egykettőre eladni.

A válóper során gyermekem fizet, a felesége illetékmentességet kért az alacsony fizetése miatt (augusztusban Görögországban nyaralnak a gyermekekkel). Semmi más megoldásba nem hajlandó belemenni, a gyermekem fizeti az összes rezsit, a feleség is a lakásban lakik, pokollá téve a család életét (egyik dühkitörése alkalmával sajnos gyomorszájon rúgta a férjét a gyermekei szeme láttára, azok fogták le, és ez csak egy példa). 18 és éves fiú és és 12 éves lány a két gyermek. Legújabb kívánsága 16 millió Ft. készpénzben, a gyermekek után 60.000.- Ft. Mit lehet tenni, hogy hamar – egy év után lezáródjék végre a válóper?

A nem közös megegyezéses válás esetén a bíróság ítéletével választja el a házas feleket. Az ítélet megalapozottsága megköveteli a teljes tényfeltárást és szükség esetén a bizonyítási eljárást. Ezen hosszadalmas eljárást küszöböli ki a közös megegyezéses válás. Ez utóbbi esetben a házasfelek egyezséggel rendezik a válásukat, melyet a bíróság jóvá hagy. A jóváhagyásnál fontos szempont a gyermekek érdekvédelme. Amennyiben van remény az egyezség megkötésére, ezt a bírósági eljárás során is megtehetik a házasfelek. Ez gyorsítaná az ügy befejezését.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?