Vissza az előző oldalra

Hogyan biztosítható tulajdorész eladásakor a banki hitelből származó vételár megfizetése?

Share Button

4 évvel ezelőtt haza költöztem az édesapám és húgom lakta ingatlanba melyben édesanyám után 4-en örökösök vagyok.

A húgom ki akar vásárolni, viszont mi ez év márciusában átalakítást végeztünk édesapám beleegyezésével. Én kértem a húgom hogy a ráfordítással együtt fizessen ki.

Megteheti-e, hogy aláírat velem egy banki iratot amiben felveszi a jelzálogot és mégsem fizet ki? Illetve le akar mondatni az egész ingatlanról amit én meg is tennék de mi lesz, ha meggondolja magát és nem fizet ki? Az ingatlanban élek, de nem vagyok bejelentve ez okozhat problémát?

Ön, mint az ingatlan 1 / 4-ed osztatlan közös tulajdonosa a tulajdonközösségből csak úgy válhat ki, ha tulajdonostársának ajándékozza vagy eladja a tulajdoni részét. Ha hitelből vásárol a másik tulajdonostárs az okiratot szerkesztő ügyvédtől kérni kell, hogy a bank által folyósítandó hitel az ügyvéd letéti számlájára érkezzen, mely ezt követően Önnek fizetendő ki.

Így Ön biztosan a pénzéhez jut. Lemondani tulajdoni hányadról nem lehet csak azt elajándékozni. Az ajándékozás ingyenes jogi ügylet, mely alapján  Ön ellenértéket nem kap.  A fent írtak esetében az ott lakásnak vagy a bejelentkezésnek nincs relevanciája.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!