Vissza az előző oldalra

Ki köteles helytállni az ingatlanra bejegyzett jelzálog visszafizetése miatt?

Share Button

Van egy ingatlanunk, amin van bejegyezve 3 millió Ft jelzálog hitel. Amikor be lett jegyezve rá akkor még én és a testvérem kiskorúak voltunk. ( 1992,1993ban születtünk ).

A hitel 1999ben lett rá bejegyezve. Ha jól tudom akkor a gyámhivatal segítségével jött létre ez a bejegyzés. Jelenleg úgy néz ki a tulajdonlap hogy én és a húgom vagyunk a tulajdonosok, anyám és apám pedig a haszonélvezők. A hitelt apám vette fel rá!

Ha a házat lefoglalja a bank, akkor nekem ebből lehet hátrányom? Mivel én nem tehetek a hitelről amit annak idején felvettek rá. Mi lenne a megoldás?

Ingatlanra bejegyzett jelzálogjog esetén a tartozás visszafizetése miatt helytállni az ingatlan tartozik. Ha a bank érvényesíti a jelzálogjogát azért is az ingatlan felel, függetlenül a tulajdonosok személyétől. Ha érvényes jogi eljárás keretében terhelődött meg a kiskorúak tulajdonában levő ingatlan, az ingatlannal való helytállási kötelezettség akkor is fennáll, ha nem a tulajdonosok vették fel a kölcsönt, hanem pl. : a haszonélvező.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!