Vissza az előző oldalra

Milyen meghatalmazás fogadható el külföldi meghatalmazottól?

Share Button

Van egy közös ingatlanom egy külföldön élő, külföldi állampolgárságú személlyel. Ő nem jönne haza az adás-vételi szerződést aláírni , meghatalmazást adna.

Elfogadják e az adás-vételi aláírásakor, ha megírom a meghatalmazást magyarul ezt kiküldöm neki ő elviszi a kinti magyar konzulátusra és ott írja alá előttük? Ezt a konzulátuson hitelesítik, de azt mondták a hitelesítés záradék formájában történik.

Kérdésem ez így elfogadható e vagy hogy kell eljárnunk? Illetve a meghatalmazott itthon, hogy írhatja alá hogy hivatalos legyen? A meghatalmazásból hány példány kell? Mivel több részletben lesz értékesítve az ingatlan kinn kell több példányos meghatalmazást hitelesíttetni vagy elég egy és arról itthon lehet ügyvéddel/közjegyzővel csináltatni hiteles másolatot amit elfogadnak adás-vételi aláíráskor?

A meghatalmazást ügyvéd vagy közjegyző kell, hogy elkészítse és ezt követően a meghatalmazó által már aláírt okirat postán megküldhető a meghatalmazó címére, aki magyar konzul előtt aláírva a meghatalmazást azt visszapostázza.

Ezzel a meghatalmazott a vonatkozó szerződést aláírhatja. Egy szerződéshez egy meghatalmazás elégséges, arról hiteles közjegyzői másolat készíttethető.

Ha több részletben és nem egyenlő mértékben történne az adásvétel az eladandó tulajdoni hányadok eltérése miatt különböző meghatalmazásokat kell magyar konzul előtt aláírni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!