Vissza az előző oldalra

Eltartási szerződés kötése esetén örököl-e az eltartó felesége, ha ő nem szerződő fél, de aktív részese az eltartásnak?

Share Button

Anyósom 2014-ben kötött házasságot az akkori párjával  (nem apósommal), akivel már évek óta együtt élt (az együttélésről nem volt papír).

Az új férj (neki van egy előző kapcsolatból született lánya) már akkor évek óta eltartási szerződésben volt egy idős nénivel, ez a szerződés a tényleges együttélésük előtt nem sokkal köttetett, ez már lassan 7 éve.A néni azóta is él, fekvő beteg teljes ellátásra szorul, sajnos nagy részben anyósom gondozza.

Ha a néni meghal, anyósomat illeti -e bármi a néni vagyonából? Illetve azzal nem vagyok tisztában, hogy az eltartási szerződés megkötésénél már a megkötéskor a férjére került a ház és egyéb vagyon, vagy a néni halálakor fog?

Ha illetné is bármi kizárhatják-e úgy, hogy a férje lányára íratják a vagyont? Ezen kívül más örökség amit a férj (még élő édesanyja után) örököl abból anyósom jogosult lesz-e bármire, vagy minden a lányát illeti?

Az eltartási szerződés  kizárólag  az eltartó és az eltartott közötti jogviszony. Az ingatlan  az eltartási szerződéssel azonnal az eltartó nevére kerül átírásra és tartási jog lesz bejegyezve az eltartott javára.  Az eltartatott halálát követően az eltartó az ingatlan tulajdoni jogát átajándékozhatja a lányának.

Vélemény, hozzászólás?