Vissza az előző oldalra

Gyerektartás megelőlegezése az állam által

Share Button

A férjem 7 éve vett egy autót hitelre, amiből még 3 év van hátra (2 millió), és most nem fizeti, vonni sem tudják, mert otthagyta a bejelentett munkahelyét. Nekem is alá kellett írni valamit, de semmilyen igazolást nem kértek. Azzal fenyeget, hogy tőlem vonatja le.

Kérhetem e- váláskor a bíróságot,hogy jogerősen döntsön úgy, hogy kötelezze a férjemet az egyéb ingóságunk (4 millió)eladására,hogy abból rendezzük az autó hitelét? Gyerektartás megelőlegezését kérhetem – e az államtól, talán abból tudnám fizetni a nála lévő hiteles autót?

Nagyon nehéz helyzetbe kerültem, mert 3 kiskorú gyerekkel elmenekültem egy hitelre vett lakásba (sajnos látlelet is készült). Dolgozom kimerülésig, hogy fizessem a kölcsönkért önerőt, a lakáshitelt és tudjam a gyerekeket ellátni.

A férjem maradt a szép házunkban, minden ingóságunk nála maradt, többek között egy a nevemen lévő autó, traktor, a hiteles autó stb., gyerektartást nem fizet, az autó hitelét nem fizeti, mert nincs bejelentett munkahelye. Alig tudok megélni, és a bank tőlem akarja levonni?

Kérem, segítsen, hogy milyen lehetőségem van, mert akkor az utcára kényszerülök menni 3 gyerekkel

A  házastársi vagyonközösség megszüntetése során a bíróságon   indítványozhatja  a házastársi vagyonközösség az Ön által írt  módon és a gyerektartás megelőlegezését az államtól.

 

Vélemény, hozzászólás?