Vissza az előző oldalra

Zártkerti ingatlan vásárlása 2014 március 1-e után után

Share Button

2014. február 21-én vettünk egy zártkerti telket, a közvetlen szomszédét. Felhívott telefonon az ügyvéd, hogy új szerződést kell kötni, mivel ez a szerződés érvénytelen mert már az új március 1-i szabály van használatban.

Hogy lehet, ha február 21-én kifizettük az eladót, aláírtuk az adásvételit, miért nem jegyzi be a földhivatal a tulajdonjogot? Igaz, az ügyvéd márciusban vitte be a hivatalba a szerződést, mivel akkorra tudta tehermentesíteni az ingatlant.

Február végén át lett írva az összes közüzemi szerződés a nevemre, a házba már költöttünk jelenleg épp felújítás alatt van.

Ha új szerződést kötünk, akkor kötelező a kifüggesztés a polg m hivatalban 60 napra. De hogy van ez már mikor ki van fizetve? Mi történik, ha valaki meg akarja venni? Sokan belefutottak ebbe így mint mi, de mi a gyakorlat, vagy annyira új ez a jogszabály hogy nem tudni mi a teendő?

A zártkerti ingatlanok vonatkozásában  – március 1-jét megelőzően  – nem volt kifüggesztési kötelezettség .

Az ingatlan-nyilvántartási hatósághoz való beérkezés napja dönti el az alkalmazandó jogszabályt.

Február 28-át követően minden egyes, mező és erdőgazdasági föld tulajdonjogát érintő beadványnak tartalmaznia kell legalább egy példányban a biztonsági kellékekkel rendelkező papír alapon kiállított szerződést.

2014.  március 1-től április 30-ig  a Földhivatalhoz beérkező, zártkerti ingatlant érintő adásvételi szerződések kifüggesztés hiányában a Földhivatal elutasítja.

Önöknek új szerződéssel  az új szabályoknak megfelelően kell eljárni ahhoz, hogy az ingatlant megvásárolhassák.

Vélemény, hozzászólás?