Jogi tanácsadás

Szerződések kötését megelőzően legfontosabb a jó szakmai információ. Sok bonyodalomtól és nem utolsósorban költségtől kíméli meg magát az ember, ha szakmailag hozzáértő ügyvédhez jogi tanácsadásra bejelentkezik. Ennek elenyésző díja sokszorosan térül meg az előrelátó és előre mutató  jogi véleményezés során.

Ugyanez igaz, ha már létrejött a számunkra nem kedvező okirat. Ezek megváltoztatása vagy a megváltoztatás bírói úton történő elérése szakmailag nem kis feladat.

Például ha egy ingatlanra a házastársak között csak egyik van tulajdonosként bejegyezve illetékmentesen bármikor bejegyezhető a másik is – tulajdonjog rendezés keretében.

Ugyanez igaz fordítva is: ha mindkét fél tulajdoni joga szerepel az ingatlan- nyilvántartásban, bármikor köthetnek a felek olyan tartalmú megállapodást, hogy csak egyikőjük legyen bejegyzett tulajdonos, például mert kifejezetten csak az egyikőjük különvagyonából vásárolták az ingatlant. Az illetéktörvény megengedi továbbá, hogy házastársak egymás között illetékmentesen ajándékozhassanak ingatlant vagy arra egymás között adásvételi szerződést köthessenek.

 Ingatlannal kapcsolatos jogi tanácsadáshoz elengedhetetlenül szükséges az adott ingatlan aktuális tulajdoni lapja, melyet a tanácsot adó ügyvéd azonnal on-line le tud hívni .

A tanácsadás on-line is történhet, ebben az esetben a díjak átutalhatóak, ezt követően a válasz rövid időn belül  –számlával együtt –  érkezik.

 “Egy jó tanácsadás többet ér ezer véleménynél.”