Vissza az előző oldalra

Hogyan rendezhető az egy néven lévő közös vagyon további sorsa?

Share Button

Elváltam első férjemtől akitől született 1 gyermekem.1987 -ben házasodtunk össze a mostani férjemmel. Neki nincs gyermeke nem is született közös gyermekünk. Minden amink van közösen szereztük házasságkötésünk után és minden a férjem nevén van. Ingatlanok ,értékpapírok termőföldek. Szüleink nem élnek, neki 3 testvére van.

Az lenne a kérdésem hogy az én gyermekem hogy örököl ha én halok meg előbb. Ági vagyonunk nincs egyik szülő után sem örököltünk. Férjemnek végrendeletben kell rendelkeznie ? Köszönöm szépen a válaszát .Elsősorban a termőföld öröklése érdekel. Gyermekemnek mezőgazdasági végzettsége van.

A házastársi vagyonközösség, illetve az Önök közötti tulajdoni jog rendezés mielőbb javallott, mert az Ön halála esetén a gyermeke rendkívül bonyolult tulajdonjogi perrel tudná csak vagyoni jogait érvényesíteni a házastársával szemben.

Ön mint ingatlan nyilvántartáson kívüli ingatlan tulajdonos  közös megegyezéses okirattal bármikor feltüntethető tulajdonos társként az ingatlan nyilvántartásba.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!